De Kleuren van Alison (4): Geel

Alison Souffreau is tekenaar en illustrator. Ze laat zich graag inspireren door films, verhalen, momentopnames en banale scenes. In haar tekeningen zoekt ze naar een manier om mensen intenser of anders te laten kijken naar hun omgeving. Het intuïtieve speelt een belangrijke rol in haar werk, zo ligt de nadruk eerder op het weergeven van een gevoel of emotie dan een waarheidsgetrouwe weergave van de werkelijkheid. 

Voor Kinoautomat maakt ze een reeks rond kleur in film, een persoonlijke analyse over hoe kleur onze ervaring van een film bepaalt. Steeds neemt ze een andere kleur onder de loep en onderzoekt ze welke gevoelens deze oproept en hoe de maker van de film dit gebruikt om hun verhaal compleet te maken. 

Na roodblauw en groen is het nu de beurt aan de woeste wildernis van wraak, de meanderende zandwegen van Iran, zweterige strakke ritmes, en andere penseelstreken in oker.

Geel.
Deze met licht overgoten, felle kleur brandt op je ogen. De kleur van de zon maar ook van het twijfelend verkeerslicht. Het is agressief vrolijk, maar tegelijkertijd waarschuwend. Geel kan je verblindend gek maken, een schreeuwerige energie geven of tijdens een mooie zonsondergang vol warmte vullen. Vol tegenstrijd, vol leven.

.

. Revenge
Zij is het roze speelding in zijn luxueus leven, ver weg van vrouw en kind. Ze zuigt suggestief op een lolly en haar crop top leest: ‘I [heart] LA’. Ze heeft dromen en danst voor hen. Tot het fout gaat. Omgeven door een brandende woestijn en smeulende rotsen rent ze blootsvoets richting de afgrond. Als een krijger herrijst ze, uit op wraak. De laffe roofdieren die haar gepijnigd hebben voelen haar hete adem in hun nek. Dikke stroperige bloedklonters vallen op het zand, hij schreeuwt het uit maar ze is genadeloos.

Geel is de uitgestrekte isolatie van de woestijn en de energetische agressie van de mannen. Naarmate haar kracht toeneemt, wordt de kleur donkerder, vuiler. Wanneer de zon opkomt lijkt alles weer helder.


Voor meer van dit:
De Kleuren van Alison (1): Rood

De Kleuren van Alison (2): Blauw
De Kleuren van Alison (3): Groen
KLAP
Instagram
tumblr