Evenementen

Het jaar is 1998. De euro is de nieuwe munteenheid, Google wordt opgericht, superhelden bestaan enkel in strips en Hollywood schenkt ons twee films over een meteoriet die de Aarde nadert. In de strijd tussen Deep Impact en Armageddon is er een duidelijke winnaar. Ligt dat aan Bruce Willis’ sexy oranje ruimtekostuum, de stomende gesprekken tussen Ben Affleck en Liv Taylor (Ben: “I really don’t think that the animal cracker qualifies as a cracker” – Liv: “Why?”) of Aerosmiths I don’t want to miss a thing? Vanavond (her)ontdekken we het samen.

Voor de gelegenheid kijken we naar Armageddon met de commentary track op. We ruilen de prachtdialogen en subtiele muziek in voor de reflecties van regisseur Michael Bay, producent Jerry Bruckheimer en acteurs Bruce Willis en Ben Affleck. Vooral die laatste toont zich van zijn beste kant. Alvast dit hoogtepunt: wanneer Affleck aan Michael Bay vraagt of het niet makkelijker is om astronauten te leren boren dan om boorders te leren ruimtereizen, antwoordt die laatste met “Shut up”. Reis met ons mee, terug naar dat magische jaar 1998, toen helden nog niet super moesten zijn om de wereld te redden.

Voice-Over: Armageddon (1998) op dinsdag 17 december om 20:30 in KASKcinema.

Pottengerammel, engelengezang, pelliculegekraak en sirenegekreun, Kinoautomat eist uw aandacht op voor een aankondiging van algemeen nut en cinefiel genoegen.

Na een geslaagde try-out vorig jaar wordt de dansvloer van In De Ruimte opnieuw opgeboend voor een tweede editie van Kinokabaal.

Tijdens dit geluidslustig gebeuren combineren we een filmvertoning met concert en verscheidene DJ-sets voor de ultieme compositie kijk-, luister-, en heupzwaaigenot.

Deze doordacht gecomponeerde kakofonie vangt aan om 21:00 met Sound of Noise (2010), een van decibels doordrongen draai op het heist-genre waarbij een toondove politieagent een groep guerrilla percussionisten op de hielen zit. In deze eigenzinnige ode aan alles wat luid is, wordt de wereld tot instrument vervormd wanneer de groep een reeks spectaculair symfonische terreurdaden plant.

Als bindmiddel tussen film en feest bespeelt het feeërieke duo van Hallo met Karel verder de zintuigen met een concert dat menig armhaartje laat trillen, alvorens DJ-sets van DJ Sjamaan Foe e.a. de benen ophitsen voor het betere danswerk.

Kom en vier mee tijdens dit absolute crescendo van filmliefde en feestvreugde. Speakers zullen ronken en trommelvliezen trillen op aan nacht die Dirty Dancing doet blozen en waar zelfs Climax bij verbleekt.

Inkom voor de filmvertoning en het aansluitende concert is vier euro, vanaf middernacht kan je je met pirouettepas gratis naar binnen dansen.

Kinokabaal: film + feest op zaterdag 21 december om 21:00 in In De Ruimte

Zet alvast in uw agenda:

di 17 december – Voice-Over: Armageddon (1998) in KASKcinema

za 21 december – Kinokabaal: film + feest in In De Ruimte

Blijf op de hoogte van alle filmevenementen in Gent via Kinoautomats Centrale Kinoagenda!

Met de steun van VAF.