Evenementen


Spring op de daken en tel je levens! Kinoautomat laat je spinnen van nostalgie met Minoes (2001).

Wanneer een vat mysterieuze chemicaliën op straat belandt, transformeert de huiskat Minoes in een mensenvrouw. Ondanks haar transformatie, blijft Minoes haar katteninstincten behouden en is ze in staat om met andere katten te praten. Op zoek naar onderdak, vindt ze de verlegen onderzoeksjournalist Tibbe de Vries. Met de hulp van een hoop viervoeters gaat dit onwaarschijnlijk duo op speurtocht om de sinistere plannen van notoir kattenhater en deodorant-baron meneer Ellemeet te onthullen. Het resultaat is een aaibaar kinderavontuur dat de Lage Landen veroverde met charmante personages, liefdevol getimmerde decors en een antikapitalistische moraal die het belang van de Vierde Macht benadrukt.

Onze gastspreker van dienst beklimt de boom van zijn jeugdherinneringen met een lezing over de representatie van katten in film en cultuur. Menig jeugdklassieker doet namelijk de nobele kat oneer aan met naargeestige stereotypen en speciësismes die de meer valse aspecten van het kattenkarakter belichten. Met deze Kinoclub wordt eindelijk tegenwind gegeven aan de hegemonie van de hond.

De film wordt ingeleid door devotionele kattenfanaat en samenzweringstheoreticus – als het om onze omgang met katten gaat – Robin Van der Plaetsen.

Kinoclub #31: Minoes (2001) op woensdag 8 februari om 20:30 in KASKcinema

Tickets en info via KASKcinema.


Zet onderstaande data alvast in uw agenda!

woensdag 1 maart 2023 – Kinoclub #32

3 t.e.m. 12 maart – CLASSICS RESTORED FESTIVAL van Cinea

woensdag 3 mei 2023 – Kinoclub #33

>>> allemaal in KASKcinema