Evenementen


In je loonbrief en slenter doorheen de straten, Kinoautomat trekt je mee in de trieste tred van het werkleven. 

Elke donderdag om 20:30 herneemt KASKcinema online één geannuleerde titel, of pakken ze uit met een paar visueel verwonderende verrassingen.

Om KASKcinema’s sociale knuste en informatieve toets mee te reanimeren, worden alle films ook voorafgegaan door een inleidend gesprek met talkshow allures. Hierbij geeft een gastprogrammator steeds passievol, doch op veilige afstand, toelichting over welke filmwonderen in het verschiet liggen.

Deze week huldigt Mahdieh Fahimi met Under the Skin of the City (2001) van miskend filmmaker Rakhshān Banietemad. Hoewel uit het Westers canon gevallen, behoort Banietemad tot een van de meest invloedrijke talenten van de Iraanse cinema. Haar Under the Skin of the City is een sociaal-realistisch drama dat graaft naar de klassengeschillen en maatschappelijke ongelijkheden onder het oppervlakte van de Iraanse hoofdstad. Door fabrieksarbeidster Tuba te volgen in haar dagdagelijkse strijd om haar gezin van financiële problemen te behoeden, wordt licht geworpen op de vele hardvochtigheden die het leven aan de marge tekenen..

Op donderdag 19 november wordt er om 20:30 kosteloos een link opgeladen via onze Facebookpagina’s. Zet je dus volgende week in harmonieus bubbelverband voor beamermuur of laptopscherm en vergezel ons stipt in het samen kijken.

Kinoclub #21: Under the Skin of the City (2001) op donderdag 19 november om 20:30 via Facebook.


Blijf op de hoogte van alle filmevenementen in Gent via Kinoautomats Centrale Kinoagenda.


Met steun van het VAF.