Evenementen

Koester je eieren en beraam je ontsnapping, Kinoautomat breekt uit haar vakantiesluimer met de alombeminde animatieklassieker Chicken Run, op 35mm!

De kwaadaardige Mevrouw Tweedy houdt haar kippen in een greep van terreur. Eierdeadlines zijn strak, vluchten onmogelijk en wie de quota niet haalt, eindigt op het kapblok. De strijdlustige Ginger laat zich hierdoor echter niet ontmoedigen. Via hoogst inventieve plannen probeert ze het kippencollectief steeds opnieuw te mobiliseren om samen te spannen en verzet te bieden. Net wanneer de tijd begint te dringen, arriveert haantje de voorste Rocket. Met ingevette kam en macho hybris overtuigt hij de kippen dat hij ze kan leren vliegen. Dat alles gedubd met heerlijk vettig Vlaamse accenten, geen Antwerpenaar of West-Vlaming zal onberoerd blijven.

Mediawetenschap ster Joke Dโ€™Heer is onze expert van dienst en geeft bij wijze van omkadering een queer reading van de film. Queer reading is een methode van kritisch cultureel onderzoek waarin tegen de dominante interpretatieschemaโ€™s in wordt gekeken, op zoek naar sporen van queer verzet. Met de juiste bril aan wordt Chicken Run zo een anti-patriarchaal meesterwerk dat pleit voor interactionele feministische solidariteit in tijden van laat-kapitalisme.

Kinoclub #28: Chicken Run (2000) op woensdag 5 oktober om 20:30 in KASKcinema

Tickets en info via www.kaskcinema.be


Zet ook alvast in uw agenda:

Woensdag 2 november, 20:30
Kinoclub #29: Millennium Actress (Satoshi Kon, 2001)
Anne Verbeure – Droom en verlangen in het werk van Satoshi Kon

Woensdag 7 december, 20:30
Kinoclub #30: The Parallax View (Alan J. Pakula, 1974)
Matthias De Bondt – De Amerikaanse paranoia-thriller herbekeken


Blijf op de hoogte van alle filmevenementen in Gent via Kinoautomats Centrale Kinoagenda.