Evenementen

Breek uit de woonkamer en wentel je in de buitenwereld, Kinoautomat en Monterey presenteren met Kinokiosk een zinderend zomerfilmprogramma!

Van juli tot en met september vertonen we een diverse reeks films die de zomer helpen inluiden en de herwonnen vrijheden huldigen. Zes films die je onderdompelen in een universum van kleur, passie en jeugdige rebellie, steeds vertoond onder de wijdste sterrenhemel boven het Citadelpark.

Het programma (onder voorbehoud)
18 juli 2020 Hana-bi (1997)
1 augustus 2020 Les demoiselles de Rochefort (1967)
15 augustus 2020 Tangerine (2015)
22 augustus 2020 Gabbeh (1996)
12 september 2020 Beautiful Thing (1996)
19 september 2020 Salaam Bombay! (1988)

Reserveren kan telkens pas een week op voorhand.

De inleiding en de film gaan steeds van start om 22:00. Breng een stoeltje, kussentje, dekentje en je bubbel mee voor een avond filmgenot in de buitenlucht. De bar van Monterey is op zaterdagen open van 14:00 tot 01:00.

De tweede voorstelling in deze reeks brengt je in het gezelschap van Les Demoiselles de Rochefort (1967). Met pastelkleurige pracht en elegante choreografieën krijgt Jacques Demy je zoals geen ander in zang- en dansstemming. In de hoofdrol van dit musical meesterwerk staan Catherine Deneuve en Françoise Dorléac als twee zussen die zich met speelse pirouettes en hoge noten een weg doorheen het weekend banen. Het onophoudend gezang en de stijlvolle costumering van de personages zorgen voor een emotionele roes die je laat lachen, huilen en zwijmelen. Zowel een intiem coming of age verhaal als complex tijdsportret over een veranderend Frankrijk, is Les Demoiselles een twee uur lange ode aan de liefde en de levenslust.

Kinokiosk: Les Demoiselles de Rochefort (1967) op zaterdag 1 augustus om 22:00 in het amfitheater van het Citadelpark.

Reserveren is verplicht en kan via https://forms.gle/Jyd414jKXmptY7Js6

OPGELET
De vertoningen verlopen steeds conform de corona-regelgeving.
Mondmaskers, afstand houden en registratie zijn verplicht.
>> BRING YOUR OWN SEAT <<
Bij regenweer zal de vertoning geannuleerd of verzet worden.

Met de steun van Jeugddienst Gent

Blijf op de hoogte van alle filmevenementen in Gent via Kinoautomats Centrale Kinoagenda!

Met steun van het VAF.