Silhouetten in de cinema: Dit was Film Fest Gent 2020 voor Laura Andriessen

Ook dit jaar vereeuwigde Laura Andriessen enkele films vanop het programma van Film Fest Gent.

Opnieuw begaf ze zich tien dagen in de Gentse cinemazalen als cinefiele slokop, en koos ze enkele films uit die ze transformeert tot telkens één beeld, deze keer ook met schaar en lijm in de aanslag. Haar onverknipte mening krijg je er gratis bij.

“De beelden in ‘Undine’ spraken mij meer aan dan de romantiek, die ik een beetje oncomfortabel vond op een bepaalde manier. Wel fijn dat de hipster-kerel een zielige eikel was, daar moest ik om gniffelen. De soundtrack klonk heel nat. Afhankelijk van je voorkeur is dat fijn of minder fijn.”


“Iedereen die de filmzaal verliet na ‘Kajillionaire’ straalde gelukzaligheid uit en had een glimlach op hun gezicht. Dat heb ik gecheckt. De film was zo teder! En grappig! En ook hard! Het was moeilijk om er een beeld bij te bedenken, ik heb er verschillende dagen aan moeten prutsen (ook al lijkt het niet zo). Waarschijnlijk wou ik het écht goed maken omdat de film mij zo geraakt had.”


“Dit is zo’n film die heel bedachtzaam en stil is maar die je geen moment los laat. Zo één waarbij je na afloop al je geliefden wilt opbellen om al snikkend uit te brengen dat je ze graag ziet. Frances McDormand is genoeg reden om te gaan kijken, vind ik persoonlijk. Trouwens: fans van de pianist Ludovico Einaudi zullen hun vingers bij deze film aflikken. Zelf vond ik de muziekstukken er soms wat te dik op gelegd. Maar hoe dan ook echt echt echt een aanrader.”

Voor meer van dit:
Instagram
tumblr