Intense blikken in zwart en wit: Dit was Film Fest Gent 2019 voor Laura Andriessen

Ook dit jaar verzilverde Laura Andriessen haar copieuze filmconsumptie in een reeks impressies en expressies in beeld en woord.⁣⁣⁣⁣
⁣⁣⁣⁣
De vloedgolf aan beelden van vorige editie laat ze ver achter zich, nu schotelt ze ons een uitgekiende selectie films voor die ze tot fijnzinnige portretten omvormt.⁣⁣⁣⁣

the lighthouse
Film 1: The Lighthouse
“Willem Dafoe die een korstige oude zeerot speelt, maakt van deze film al een meesterwerk. Robert ‘Twilight’ Pattinson moet weliswaar niet voor hem onderdoen. Dit glorieus getikte duo worstelt met macabere zeevogels, tafelmanieren, natuurkrachten, maar bovenal met zichzelf. Prachtige film. Even terzijde: dat de regisseur inspiratie haalde bij het al even iconische duo Bert en Ernie is een goed bewaard geheim. U las het hier als eerste.”


atlantique
Film 2: Atlantique
“Wanneer je denkt dat deze film niet beter kan worden, komt de regisseur met een twist op de proppen die je enerzijds niet ziet aankomen, en waarvan je anderzijds denkt ‘OMG JA.’ Atlantique trekt je onder en laat je niet meer los. Maar dan op een zachte manier (killing me softly, iemand?)”

les miserables
Film 3: Les Misérables
“Iemand zei me dat deze film slaapverwekkend was en dat ik best niet te veel ervan zou verwachten. Ik ben die persoon zeer dankbaar want ik vond deze film ongelooflijk goed en geen moment saai. Misschien hadden mijn lage verwachtingen er iets mee te maken? In ieder geval, geweldige film dus. Met veel liefde gemaakt. Eervolle vermelding voor het leeuwenwelpje dat een acteerprestatie neerzette die niemand onberoerd liet.⁣”

Voor meer van dit:
Instagram
tumblr