Een traan en een lach in rood en blauw: Dit was Film Fest Gent 2018 voor Laura Andriessen

Huisillustratrice en -vormgever Laura Andriessen bracht een visueel verslag van de mooiste, ontroerendste, meest gestoorde films — of gewoon van de persvisies waar ze die dag toevallig bij belandde. En ze had er nog iets over te zeggen ook.

girl
Dag 1: Girl
“Mooie film. Veel moeten bleiten. Vanuit activistisch standpunt wel nog wat vragen.”

grans
Dag 2: Gräns
“Een modern sprookje. Perfecte film voor een eerste date!”

first man
Dag 3: First Man
“Ga naar huis met claustrofobie én pleinvrees voor de prijs van een filmticket. Daarbovenop is het altijd fijn om naar Ryan Goslings emotioneel onbeschikbare snoetje te kijken.”

climax
Dag 4: Climax
“Een beetje zoals Step Up, maar dan met meer bloed. De openingsdans is alles.”

high life
Dag 5: High Life
“Een vriendin was zo vriendelijk om mij een review door te sturen die de film beschreef als: “For everybody that saw Interstellar and was like, oh cool but what if it was horny and disgusting.” Veel meer heb ik daar niet aan toe te voegen: een aanrader dus.”

wildlife
Dag 6: Wildlife
“Disfunctionele families doen het altijd goed op scherm, toch? Zeer geslaagde en mooie film. Carey Mulligans gezicht zit daar zeker voor iets tussen.”

the miseducation of cameron post
Dag 7: The Miseducation of Cameron Post
“Deze film liet mij warm noch koud. De tekening is dan ook redelijk slecht. Dat gebeurt.”

beautiful boy
Dag 8: Beautiful Boy
“Ik hoorde veel mensen zeggen dat ze zich emotioneel gemanipuleerd voelden na deze film, en ze hebben gelijk. Maar soms wil je gewoon eens goed bleiten terwijl je in Thimothaaay Chalamaaay zijn ogen kijkt, en daar is niets mis mee.”

bad times at the el royale
Dag 9: Bad Times at the El Royale
“Het is een actiefilm, dus verwacht veel actie. Chris Hemsworth speelt er in mee, dus verwacht veel blote bovenlijven. Veel meer dan dat is het niet.”

the favourite
Dag 10: The Favourite
“Misschien wel mijn favoriete (see what I did there?) film van het filmfestival. Jammer dat ik er geen betere tekening voor kon maken (ik was het vergeten), maar om eerlijk te zijn zou niets wat ik maak die film eer aan doen.”

Voor meer van dit:
Instagram
tumblr